Armele de foc un hobby mai putin obisnuit la romani


Traim intr-o tara in care armele de foc sunt un subiect tabu. Cand mai apar la telejurnalele de stiri subiecte in care s-au tras focuri de arma, tragatorul este catalogat din start drept “pistolarul din … ” care a facut si a dres. Din pacate la stiri nimeni nu se intereseaza de tipul de arma folosit si de alte imformatii care pot sa fie importante in relatarea unei stiri profesional corect. Sunt sigur ca o asemenea stire redata in stil romanesc nu ar aparea nici macar pe un post local in SUA, o tara in care armele de foc nu au reprezentat si nu reprezinta un subiect tabu ca la noi. O tara in care exista milioane de posesori de arme de foc. O tara in care exista poligoane special amenajate unde poti trage cu orice arma de foc, indiferent de calibru sau vechimea ei.

Pusca Aer Comprimat Maxima RX GAMO
Pusca Aer Comprimat Maxima RX GAMO

In Romania, statistic, sunt inregistrati peste 130.000 de posesori de permis de port arma, la o populatie de aproximativ 20 de milioane, un procent foarte mic comparativ cu alte tari civilizate. Totusi daca ai ca hobby armele de foc, print-o selectie riguroasa si dupa ce dai mai multe teste si obtii mai multe autorizatii poti si la noi sa-ti satisfaci bucuria de a achizitiona o pusca aer comprimat. Un vis din copilarie poate deveni realitate la maturitate. Cred ca nu a existat un baietel care sa nu iubeasca armele de jucarie, care sa nu iubeasca filmele western, cele politiste ori de razboi.

Luneta ZEISS
Luneta ZEISS

Nu trebuie sa ai neaparat pasiunea vanatorii, desi este cam greu sa mai fii vanator in ziele noastre cand braconajul si proasta gestionare a ocoalelor silvice a dus aproape la disparitia faunei cinegetice. Un tir cu o arma de foc este o indeletnicire la fel de placuta ca si vanatoarea, mai ales cand tragi cu o arma cu luneta Zeiss. Daca in America sau in Europa Occidentala, sunt amenajate poligoane unde poti trage cu arme de foc, la noi nu prea exista asemenea amenajari, desi cred ca sunt destui impatimiti care ar frecventa un asemenea poligon de tir. Stau si ma gandesc oare cate unitati militare s-au desfiintat, a caror poligoane de tragere au ramas in paragina, oare nu ar putea sa fie transformate in poligoane de tir pentru toti pasionatii de arme de foc. Cred ca reamenajarea fostelor poligoane militare de tragere reprezinta o varianta care ne-ar aduce in randul tarilor civilizate. Poate in viitor, romanii isi vor schimba viziunea asupra armelor de foc si posesia unei arme de foc, cat si practicarea acestui hobby in poligoane amenajate profesionist. Timpul va sterge din mentalul colectiv perceptia negativa asupra posesiei si a posesorilor de arme de foc.

Reclame

4 gânduri despre “Armele de foc un hobby mai putin obisnuit la romani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s