Premiul „Red Dot” pentru design de produs 2011 si premiul special „Daimler Inovare“


Doua premii extraordinare pentru iluminat auto, ambele premii merg la primul far inteligent, cu LED-uri din lume, cu functii adaptive de iluminare, dezvoltate pentru noul Mercedes-Benz CLS.

Compania Magneti Marelli dedicata dezvoltarii si productiei de sisteme de iluminat si componente pentru sectorul auto, a primit doua premii internationale importante, care subliniaza tehnologia excelenta, capacitatea de inovatie si know-how-ul acesteia. In ceea ce priveste premiul “red dot: design de produs 2011”, acesta este unul dintre cele mai renumite premii internationale pentru design de produs, care dateaza din 1955. Farul Mercedes-Benz CLS a fost distins cu premiul “Honourable Mention” de catre un juriu de inalta clasa. Expertii au fost impresionati de combinatia de inalta tehnologie si de design atractiv regasite in toate farurile cu LED-uri CLS. Designeri si companii din peste 60 de tari au inscris 4433 de produse, in speranta castigarii premiului ”red dot”.

Noul concept dezvoltat de Mercedes-Benz CLS, faruri inteligente cu LED-uri este cel mai inalt reper in domeniul iluminarii unui autovehicul. Acesta a fost deja brevetat iar echipa designerilor de la Mercedes impreuna cu Automotive Lightning a creat un stil unic pentru acest far de inalta performanta. Noua generatie de faruri inteligente cu led-uri este prima care urmeaza sa fie echipata cu toate functiile de iluminare adaptata sistemului actual cu Xenon. Adaptarea fasciculului de lumina la viteza, la un anumit tip de drum si la diferite conditii meteorologice ofera conducatorului auto cel mai bun iluminat stradal pe timp de noapte sau in conditii meteorologice nefavorabile, imbunatatind astfel standardele de siguranta. Inginerii Mercedes-Benz si Automotive au dezvoltat intr-o stransa cooperare un concept modular de actionare sofisticat, care include un sistem electronic specific de control pentru far, care dupa analizarea unor parametri proveniti de la reteaua masinii, detecteaza situatia de conducere si selecteaza automat cea mai buna distributie a luminii.

De exemplu, atunci cand conducatorul auto se deplaseaza pe sosea, o camera atasata pe parbriz inregistreaza zona din fata vehiculului. Pe masură ce vehiculul din fata sau vehiculul din sens opus se apropie, sistemul va reduce lumina automat, in mai multe etape. Odata ce distanta creste, iluminarea drumului se va mari automat, (Adaptive Cut-off-line) iar atunci cand drumul este complet gol, sistemul va trece direct in modulul de faza lunga (Full High Beam).

Automotive Lighting a stabilit in mod repetat noi standarde in domeniul tehnologiei de iluminare in ultimii ani. La nivel mondial primele faruri avand un sistem activ infrarosu a fost pus in functiune in cadrul Mercedes S-Class, in 2005. Trei ani mai tarziu a venit randul “Adaptive Highbeam Assist”, de asemenea, in cadrul S-Class. Din 2010, Automotive Lightning asigura furnizarea primelor faruri cu Led-uri cu functii de iluminare adaptabila.
Unele dintre principalele realizari Automotive Lightning din istoria recenta a iluminatului sunt:

– introducerea pe piata a primelor lumini cu Xenon in 1991.

– prima curba dinamica de lumina cu Xenon in 2003.

– primul far cu modul infrarosu activ, vandut la nivel mondial in anul 2005.

Ca o revolutie in tehnologia de iluminare, Automotive Lighting a lansat in productia de serie in anul 2008, primul far full-LED care acopera toate functiile de iluminat cu tehnologie LED. Evolutia tehnologica care rezulta din LED-uri Xenon a deschis noi frontiere in ceea ce priveste siguranta, reducerea de energie si de emisii CO2, precum si deschiderea spre noi posibilitati pentru designeri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s