Visco, tehnologie cu traditie in productia de ambreiaje si ventilatoare


Behr Hella Service a extins gama de ventilatoare si ambreiaje de calitate OE de la aproape 50 de produse in 2011 la peste 100 de produse in prezent. Serviciul Behr Hella ofera o gama larga Visco ca si partener de vanzari exclusiv pentru Behr, produse termice de management pentru masini de pasageri si piese after market pentru vehiculele comerciale. 
 
Un sistem performant de racire al motorului trebuie sa fie silentios, usor, economic din punct de vedere al spatiului – greu de remarcat, dar de incredere. Nu ai nevoie numai de radiatoare puternice pentru a disipa caldura in autovehicule sau de motoare puternice, ci si de ventilatoare eficiente pentru a oferi o buna racire a aerului. Behr, detinatorul brandului Visco, a avut inca din 1963 ventilatoare extrem de puternice fabricate in serie pentru productia de vehicule comerciale. Productia in serie a ambreiajelor Visco pentru autovehicule de pasageri a inceput in 1965.
 
Ventilatoarele puternice Visco constau dintr-o roata de ventilator si un ambreiaj Visco. Ele sunt folosite la motoarele montate longitudinal. Acestea sunt montate in partea din fata a radiatorului (in directia de deplasare), si sunt conduse de o curea-V sau direct de catre motor. In functie de temperatura mediului ambient, o componenta bimetalica sau electronica controleaza ventilatorul. Scopul ambreiajului Visco este acela de a oferi tractiune rotilor ventilatorului si de a influenta viteza. Daca nu este nevoie de aer de racire, ambreiajul Visco se decupleaza si va continua sa functioneze la o viteza redusa. Ambreiajul Visco este declansat de un element bimetalic care este expus la temperatura mediului ambient. Un stift de presiune elibereaza un orificiu si fluxurile de ulei de silicon incep sa curga de la rezervorul de alimentare spre camera de lucru. Cuplul de pornire este transferat la ventilator, viteza variabila continua a ventilatorului este setata automat pe baza conditiilor de functionare, si a uzurii. Pe de alta parte ambreiajul Visco declansat electric, este controlat direct de catre senzori. Un egalizator proceseaza valorile si un curent de control transmite impulsuri catre electromagnetul integrat. Campul magnetic de ghidaj astfel definit regularizeaza supapa care controleaza fluxul intern de ulei printr-o armatura. Un senzor suplimentar pentru viteza ventilatorului completeaza circuitul de reglementare. Acest lucru creste sensibilitatea cu care ventilatorul este pornit si oprit. Controland fluxul de aer rece in functie de necesitate, se asigura minimizarea efectelor zgomotoase, reducerea consumului de combustibil si impactul asupra mediului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s