O siguranta mai buna in intuneric cu Hella


Premiul pentru sistemul inovator de iluminat de la Opel si HELLA “Adaptive Forward Lighting”, distins cu Premiul Euro NCAP pentru masuri suplimentare de siguranta in intuneric Lippstadt, Decembrie 2011. Sistemul de iluminat Opel, Adaptive Forward Lighting (AFL), a fost distins in acel an cu Premiul NCAP, de catre organizatia consumatorilor independenti Euro NCAP. Premiul este acordat pentru producatorii de automobile care pun in aplicare cu succes, tehnologii inovatoare pentru a imbunatati siguranta tuturor participanţilor la trafic.
 
Sistemul AFL sprijina conducatorul auto activ pe timp de noapte, in timpul conducerii autoturismului in curbe sau viraje, prin luminarea optima a cursulului de drum. Acest lucru a dovedit o crestere reala a vizibilitatii obiectelor si persoanelor. Adaptive Forward Lighting se distinge prin doua caracteristici: iluminarea in curbe si in viraje. Prima caracteristica permite iluminarea completa pe partea interioara a curbei, in care fasciculul luminos al farurilor se adapteaza la cursul de drum cu ajutorul unor senzori.
 
Cand intervin viraje stranse cea de-a doua caracteristica, de iluminare in viraje, este activata. Adaptive Forward Lighting surprinde, de asemenea, si marginile de drum, astfel incat pericolele pot fi identificate cat mai rapid posibil. Pentru a creste siguranta tuturor participantilor la trafic, Hella si Opel au dezvoltat AFL +, o varianta imbunatatita a modelului Adaptive Forward Lighting, pentru autoturismele Opel Insignia, Astra 5-usi si Astra Sport Tourer.
 
Combinat cu bi-xenon, sistemul are o serie de caracteristici suplimentare pentru iluminare, care sunt activate automat, in functie de conditiile de drum. AFL + ajusteaza latimea, gama si directia fasciculului de lumina in functie de situatia de conducere, iar acest lucru face posibil un iluminat optim pe orice fel de drum – fie el autostrada, sosea de oras sau o strada laterala linistita. In plus, luminile integrate pentru conditii meteorologice nefavorabile ofera o distributie optima a luminii in astfel de cazuri.
 
Vizibilitatea buna pe drumurile publice este indispensabila in special toamna si iarna, cand zilele intunecate sunt mai lungi, iar ploaia, zapada si ceata fac conditiile de condus dificile. Cifrele de la Oficiul German de Statistica confirma, de asemenea, ca este mult mai periculoasa conducerea pe timp de noapte comparativ cu cea de zi. 40 % dintre toate accidentele mortale au loc pe timp de noapte, desi traficul scade cu aporximativ 80 %. Cu toate acestea, avand in vedere ca 90 % din informatiile pe care le primim sunt colectate prin intermediul ochilor, aceasta cifra nu este surprinzatoare.
 
Farurile cu AFL integrat, ofera o siguranta suplimentara, deoarece acestea ofera conducatorului auto o mai buna imagine de ansamblu asupra evenimentelor de pe drum, crescand vizibilitatea in ceea ce priveste oamenii si obiectele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s