Avantajele si dezavantajele masinii electrice


Masinile electrice au inceput sa fie utilizate, primind aprecierea americanilor, la inceputul secolului 20. Insa in ciuda faptului ca acestea puteau contribui la o dezvoltare exploziva a intregii industrii, masinile electrice au pierdut teren datorita aparitiei carburantului petrolifer. Insa, la mai bine de 100 de ani de atunci si datorita cresterii continue a pretului combustibilului, constructia de masini electrice a reintrat in discutie, la nivel global.

Unii producatori de autoturisme au abordat noul domeniu construind atat masini electrice, cat si masini de tip hibrid, cu motor pe carburant si electricitate. In prezent, masina electrica nu se bucura de aceeasi pupularitate ca in anii 1900, deoarece nu ofera performante ridicate, iar durata de viata a bateriei este mult redusa fata de necesitatile reale ale soferilor. Insa, exista convingerea ca tehnologia se va dezvolta astfel incat masina electrica sa fie fiabila din toate punctele de vedere.

Toyota Prius

Se preconizeaza ca masinile electrice vor lua cu asalt domeniul auto in viitorul apropiat. Acest lucru s-ar putea intampla datorita numeroaselor avantaje aduse de autovehicului electric. Unul din avantajele acestui autoturism este dat de reducerea cheltuielilor lunare. Chiar daca curentul electric nu este gratis, acesta are un pret mult redus fata de carburantul conventional. Astfel, ca diferenta de pret se va observa cu usurinta inca de la prima reincarcare a bateriei electrice.

Masinile electrice sunt 100% ecologice datorita faptului ca functioneaza pe o sursa de energie curata, fara a emite gaze toxice sau fum in mediul inconjurator. Detinand un autovehicul electric, soferii pot contribui la un mediu inconjurator curat si sanatos. In plus, acest nou model de autoturism ofera o siguranta mult mai mare in cazul unui accident decat orice alt autoturism, chiar daca a fost supus la aceleasi teste si proceduri. Aceasta diferenta este data de lipsa carburantului imflamabil.

Alte avantaje: cheltuielile de mentenanta se reduc considerabil, iar nivelul de zgomot realizat in timpul functionarii va fii inexistent.

masina electrica

Chiar daca achizitionarea unui autovehicul electric este o idee extraordinara datorita numeroaselor avantaje, doritorii trebuie sa tina cont si de dezavantajele acestor noi modele de autovehicule. Unul din principalele dezavantaje este oferit de lipsa bornelor speciale de incarcare. In functie de autonomia fiecarui model de autoturism electric, reincarcarea poate deveni o problema in cazul calatoriilor de lunga durata.

Este cunoscut faptul ca masina electrica nu ofera o performanta ridicata, viteza maxima a acesteia fiind limitata la maxim 100 km/h, fiind necesara o reincarcare periodica. Insa, specialistii considera ca aceasta problema va fi rezolvata in viitorul apropiat, infrastructura drumurilor fiind in concordanta cu noile necesitati ale soferilor. Chiar daca nivelul redus de zgomot poate fi considerat un avantaj, acesta poate fi un dezavantaj pentru persoanele cu un nivel scazut al auzului. Acest lucru poate conduce la accidente rutiere grave.

Masinile electrice au nevoie de 6-8 ore pentru ca bateria sa fie incarcata complet. In plus, bateria are o durata mica de viata de pana la 10 ani, fiind necesara achizitia unei baterii noi. Un alt dezavantaj al masinii electrice este cel al pretului de achizitie. Pretul platit poate fi mult prea ridicat pentru soferii cu un buget mediu.

masini electrice

Specialistii in domeniu au luat la cunostinta de avantajele si dezavantajele acestui nou model de autoturism, astfel incat cererea sa creasca simtitor datorita transformarii dezavantajelor in avantaje. Pentru cei interesati cu precadere de motoarele electrice, pot intra pe www.bracoindustrial.ro.
Pe acest site se pot gasi numeroase tipuri de motoare electrice ce se pot utiliza in diverse aplicatii. Site-ul apartine firmei BRACO INDUSTRIAL, o companie ce functioneaza pe piata din Romania de peste 20 de ani.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s