Evolutia este prezenta in atelierele auto


Uneori nostalgia te invaluie si iti provoaca un lung sir de amintiri care te coplesesc instantaneu. Imi aduc aminte de anii copilariei cand, imediat dupa revolutie, toata lumea incerca sa guste din libertate si mai ales incerca sa isi construiasca un viitor in mediul privat. Tin minte ca exista un boom in domeniul auto, multi au reusit pentru prima data sa-si aduca o masina cu mult mai performanta decat Dacia 1310, din strainatate si in acelasi timp oricine avea cateva cunostiinte de mecanica, un garaj si o trusa de scule isi deschidea service auto. Rasareau masinile straine in parcarile din fata blocului si atelierele auto in garaje ca ciupercile dupa ploaie.

Aparat Diagnoza Auto
Aparat Diagnoza Auto

Evolutia tehnologica extraordinara din ultimii ani a facut o curatenie generala si in domeniul auto. Modelele noi de masini sunt echipate cu tehnologii de varf si partea mecanica lasa, rand pe rand, loc partii electronice. Acum atelierele auto s-au specializat, majoritatea sunt reprezentante auto unde se fac reparatii pentru o anumita marca de masini. La fel si mecanicii auto au trecut la o etapa noua de profesionalizare. Nu mai este suficient sa ai o trusa de scule, un garaj si un sant ca sa repari o masina. Astazi nu mai poti sa ai un service auto fara sa ai in dotare un elevator sau un aparat diagnoza auto. In ziua de azi chiar nu ai ce face fara un aparat de diagnoza profesional care sa-ti ofere rezultate precise. Care sa-ti ofere afisarea datelor in format grafic si in timp real, dar in acelasi timp sa fie compatibil pentru un numar cat mai mare de modele auto americane, asiatice si europene.

S-au dus vremurile cand puteai sa identifici simplu si usor o defectiune mecanica doar cu ajutorul simturilor, dupa auz, miros sau cum se comporta masina la drum, in viraje, la pornire ori oprire. Acum majoritatea modelelor auto de pe piata sunt dotate cu unitate electronica centrala care cu ajutorul senzorilor poate detecta si identifica orice anomalie aparuta in timpul functionarii autoturismului si poate semnaliza in bord problema aparuta. Daca mergi cu masina intr-un service auto pentru remedierea problemei tehnice, mecanicul auto n-are incotro si trebuie sa faca o diagnoza auto. Datele furnizate de aparatul de diagnoza trebuie interpretate, identificata defectiunea si remediata. Oricum privim lucrurile activitatea intr-un service auto nu se poate desfasura fara a utiliza aparate de diagnoza auto. Sunt convins ca atelierele auto trebuie sa tina pasul cu evolutia tehnologica si in viitor profesionalizarea, atat din punct de vedere al personalului cat si a dotarilor tehnice, o sa devina o regula generala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s