De ce trebuie schimbat filtrul de combustibil?


Un filtru de benzina ofera protectie pentru sistemele de alimentare cu combustibil (carburator sau injectie) prin indepartarea impuritatilor din combustibil. Un filtru de combustibil diesel protejeaza pompa de injectie a motoarelor diesel prin eliminarea impuritatilor si a apei continute in combustibil.
Filtrul de benzina la masinile mai vechi, este localizat in sistemul de alimentare cu combustibil, intre pompa de alimentare si carburator, filtrul de benzina, retine particule mai mari de 8 microni in marime. La motoarele pe benzina cu injectie, filtrul este un sistem electronic de injectie care trebuie sa reziste la o presiune mult mai mare de cca 6 bari si retine particule de 3-5 microni. Sistemele de injectie directa necesita un sistem de filtrare la un nivel mai mare in vederea eficientei si a capacitatii, tehnologie care este indeplinita de producatorii de filtre. Datorita utilizarii de conducte prevazute cu conectori cu schimbare rapida, filtrele pot fi schimbate intr-un mod simplu si sigur.
Expertiza producatorilor de filtre in domeniul filtrarii de combustibil diesel acopera atat sistemele conventionale de injectie (pompa distributie), precum si sistemele comune de alimentare si pompele de injectie. Datorita imbunatatirii continue in performantele materialelor de filtrare, producatorii de filtre pot oferi solutii capabile sa indeplineasca cerintele tot mai mari in performanta precum si la intervalele de schimb tot mai mari. Aceasta variabila trebuie sa fie realizata impreuna cu micsorarea fizica a filtrelor datorita evolutiei continue a motoarelor diesel.
De ce trebuie schimbat filtrul de combustibil? Un filtru infundat poate provoca intreruperi in alimentare care pot duce la o stationare completa a alimentarii cu combustibil, rezultand oprirea motorului. Combustibilul filtrat ofera o performanta mai mare si un service optimizat sistemului de injectie. Inlocuirea regulata a filtrului de combustibil asigura:
– consum de combustibil mai mic.
– o putere maxima a motorului.
– un motor mai curat, un mediu mai atent ingrijit.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s