Cand trebuie schimbat filtrul de ulei?


Una dintre conditiile necesare de functionare a unui motor pe combustie interna este continua lubrifiere a pieselor aflate in miscare cu uleiuri care sunt pastrate la un nivel ridicat de curatenie pentru a evita orice uzura prematura. Filtru de ulei detine o parte esentiala in acest proces, deoarece ofera purificarea continua a uleiului, retinand particulele abrazive care sunt cauzate de uzura, frecare, precum praf si reziduuri de ardere.
De ce trebuie schimbat filtrul de ulei? Filtrul de ulei este un produs tehnologic de inalta calitate, care asigura o eficienta mare operatiunii vehiculului. Trebuie sa fie capabil sa reziste la sarcini mecanice si termice create in mediul interior al motorului. Trebuie sa retina uleiul cand motorul este oprit si ajuta la racirea uleiului la temperatura optima de functionare. Joaca un rol esential in mentinerea performantei motorului si extinde intervalele de service. Acest lucru poate fi realizat doar schimbandu-l la intervale regulate de timp, inainte ca acumularile de particule retinute sa duca la o cadere de presiune care la randul sau poate reduce performantele filtrului la un nivel in care acesta este izolat.
Când ar trebui schimbat filtrul de ulei? Normal, este important sa se adere la recomandarile individuale a producatorului, pentru a inlocui filtrul la fiecare schimb de ulei. Producatorii de filtre recomanda inlocuirea filtrului de ulei cel putin o data pe an chiar si in cazul in care  intr-un an nu facem kilometrii recomandati pentru revizia tehnica.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s