Ce le face fericite pe femei?


Saptamana trecuta am avut ocazia sa traiesc o situatie amuzanta. Eram ca de obicei in magazin si asteptam clientii cu bratele deschise. Imi faceam de lucru printre emailurile cu cereri de oferte primite recent online, cand intra in magazin o domnisoara draguta foc si bine imbracata. Hipnotizat o urmaresc de cum paseste prima data in magazin. Ii observ cu interes fiecare miscare pe care o face. Nu-mi scapa faptul ca prinde cu gratie si tact cu buricele degetelor manerul din interior al usii si o inchide cu grija parca era din bibelou. Se intoarce apoi, parca nici nu m-a observat si isi priveste cu interes unghiile lungi si interesant colorate. Le inspecteaza cateva momente din diferite unghiuri apoi cu un zambet de satisfactie care-i inunda chipul se indreapta spre tejghea.
Ii dau binete si o invit sa ocupe un loc pe unul dintre scaunele rezervate clientilor magazinului. Isi aseaza cu grija o geanta destul de voluminoasa pe tejghea, se aseaza pe scaun si isi reia activitatea de inspectie a unghiilor pe toate partile si din toate unghiurile pana in momentul cand ii reapare zambetul de satisfactie si multumire pe chip. Isi aseaza apoi cu grija palmele pe tejghea in asa fel incat sa-i observ unghiile. Fara sa vreau, privirea imi cade pe unghii si constat ca intr-adevar erau lungi si frumoase. Sunt trezit din admiratie de domnisoara care ma intreaba daca-mi plac unghiile ei. Ii raspund destul de sec “sigur ca da”. Cu o privire incruntata imi zice pe un ton de uimire si oarecare dojana “Doar atat? Nu te supara, dar tu nu vezi cat sunt de superbe, cat sunt de perfecte, cat sunt de frumoase?“. In timpul asta mi le flutura prin fata ochilor, continuandu-si discursul “Tu nu sesizezi ca am pus cele mai bune si de calitate lacuri si geluri unghii? Am pus patru straturi si mi-e teama ca ultimul strat inca nu este destul de intarit, dar ma simt atat de bine…”
Concurs Tienda
Concurs Tienda
Stateam si ascultam, uimit de ce mi se intampla, nu stiam cum sa reactionez intr-o asemenea situatie? La un moment dat domnisoara a cazut intr-o contemplare profunda a propriilor unghii. Atunci am gasit momentul sa o intreb cu ce o pot ajuta. Fara sa-si ridice privirea de la unghii imi spune scurt “o oglinda”. Luat prin surprindere de raspuns, fara sa-mi dau seama, incerc sa-i explic ca din pacate nu avem in magazin o oglinda mare unde s-ar putea privi in voie ci doar oglinda din spatele rafturilor cu piese, daca doreste o poate folosi linistita. Isi ridica dupa cateva momente privirea de la unghii si imi zice ca dereste o oglinda de masina. Rasuflu usurat, ii cer datele masinii si ii fac rapid o oferta buna. In timp ce identificam piesa cu coada ochiului o urmaream plin de curiozitate, efectiv nu si-a ridicat privirea de pe unghii. Spre norocul meu aveam modelul de oglinda pe stoc.
Ii vand oglinda si o insotesc spre usa, cu intentia de a o deschide sa nu-si strice cumva din greseala manichiura. Cand a iesit pe usa imi zice “Ah, nici nu-ti poti inchipui cat sunt de fericita cu noile mele unghii!” si mi le flutura din nou pe sub nas sa le observ din toate unghiurile. Dupa ce am ramas singur in magazin, mi-au trebuit cateva momente sa-mi revin.
Anunțuri

2 gânduri despre “Ce le face fericite pe femei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s