Skip to content

Cum ti-e norocul la piesele auto de schimb?

23 Ianuarie 2014

Cand vine vorba despre masini exista o multitudine de variabile. In primul rand posesia unei masini implica costuri de folosire, unele mai mari altele mai mici, in functie de modelul masinii, de motor, de marca, de combustibilul folosit, de greutate, de consumabile si nu in ultimul rand de piesele de schimb. Cand vine vorba despre piesele de schimb parerile la fel sunt impartite. Unii doresc si sunt adeptii pieselor de schimb originale dar noi, altii sunt fani piese de schimb second din dezmembrari auto si altii sunt de parere ca cele mai bune sunt piesele de schimb noi dar aftermarket sau producator. Acum vorba fie intre noi nu toate piesele auto de schimb noi se gasesc si in varianta pe producator sau aftermarket sau nu le gasesti intotdeauna in dezmembrari si atunci esti nevoit sa le achizitionezi in varianta originala.

Piese auto originale

Piese auto originale

In general din experienta pot spune ca piesele de consum care tin de revizie cum sunt filtrele spre exemplu pot sa fie in varianta de aftermarket sau producator, dar noi. La fel cum pledez ca orice piese schimbi la masina acestea sa fie noi, nu sunt de acord cu piesele second luate din dezmembrari chiar daca le iei la jumatate de pret. Uzura pieselor din dezmembrari este destul de mare in cele mai multe cazuri si nu tin decat cateva luni, in cel mai fericit caz, apoi trebuie sa le schimbi si sa mai scoti bani din buzunar pentru piesele de schimb si manopera de service. La o simpla comparatie in cazul acesta din punct de vedere al costurilor mult mai ieftin iesi daca investesti mai mult initial in piese auto originale noi care au o garantie mai mare si sunt noi. In plus durata de viata a unei piese auto originala este mult mai mare decat a celorlalte piese auto care sunt pe producator sau din dezmembrari. Recomand cand aveti deschimbat piese auto la directie sau motor ce tin de buna functionare a masinii sau chiar pot face diferenta dintre o calatorie fara peripetii si una cu evenimente nedorite sa mergeti pe varianta originala a pieselor chair daca sunt putin mai scumpe in timp va recuperati banii categoric.

Imi aduc aminte de o situatie in care a venit un client sa-si cumpere un brat stanga de seat. Din start i-am oferit cum este normal variante de piese originale seat pentru brat, diferenta de pret o facea doar timpul de asteptare pentru piesa comandata, dar el a refuzat categoric spunandu-mi ca e prea scumpa si sa-i dau o varianta mai ieftina. Asa ca n-am avut incotro si i-am facut o oferta pentru brat la diferite preturi si el a ales cel mai ieftin pret ce-l puteam oferi. Clientul nstru este stapanul nostru asa ca i-am dat bratul cel mai ieftin. Dupa cateva luni a venit la mine ca i-am dat un brat prost ca i s-a mancar bucsa si acum are joc si trebuie sa i-l schimb. N-am avut incotro si l-am schimbat cu acelasi model si acelasi producator. A doua oara a venit tot asa dupa cateva luni cu aceeasi problema si in final l-am convins sa puna piesa originala si sa plateasca doar diferenta de pret. De atunci n-a mai venit cu bratul inapoi. A mai venit sa mai cumpere consumabile si de fiecare data il intrebam de brat si el imi zicea incantat ca nu mai are probleme si imi multumea de fiecare data spunandu-mi cata dreptate am avut in cazul bratului.

Anunțuri

From → Recomandat

3 comentarii
  1. Intradevar, parerile sunt impartite cand vine vorba de piese auto. Nu incurajez pe nimeni sa achizitioneze consumabile auto second hand din dezmembrari, dar in rest, sunt foarte multe piese care pot rezista mult timp dupa montare provenite din dezmembrari.
    Important este ca cel care dezmembreaza sa nu fie ,,fomist” sa vanda ce nu e bun, corect este sa verifice bine piesa inainte de a o vinde, sa fie sigur ca nu pune in pericol siguranta conducatorului cand este montata si sa nu ceara un pret peste ,,limita admisa”. Piesele noi care sunt fabricate de producatorii de calitate sunt de multe ori mai scumpe si nu toata lumea poate opta pentru ele, cine poate, jos palaria! Daca ar fi sa aleg intre piesele noi fabricate de producatori fara renume clar ca as alege piesele din dezmembrari originale.

    • Asa este sunt si piese bune din dezmembrari…totul tine de cei care dezmembreaza si fac selectia pieselor bune 🙂

Trackbacks & Pingbacks

  1. Piese de calitate din dezmembrari | Comunicate-Online.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Povesti cu flori

Florile te insoțesc toată viața!

delamineblog

învăţăm unii de la alţii!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

POETICEŞTI

,,prin cuvânt nu creăm numai lumi noi, ci ne zidim pe noi înşine. cuvântul posedă însuşiri autodemiurgice." - LUCIAN BLAGA

Libertatea este disciplina liber asumată

Și când încep să scriu, libertatea mea nu are limite

Bitu Mihai

Pe acest blog gasiti filme online subtitrate 2015

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Radu

http://www.raduc.eu/

Dor De Dragoste

Despre viaţă. Proză, poezie şi imagini

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Marius Crăciun

"Trec ani care nu se mai întorc"

Adolescenți Senzaționali

De la un suflet tânăr, pentru suflete și mai tinere...

Floartgraphy

Photo.Video.Webdesign.

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Printre extreme

cautam calea de mijloc

Vali Crintea

blog cu şi despre viaţă

CABINET DE AVOCAT CRISTIAN IOAN

„Ştiinţa dreptului este cunoaşterea lucrurilor divine şi umane, ştiinţa de a deosebi ceea ce este drept de ceea ce este nedrept.”

loredanamilu.wordpress.com/

Loredana Buciumeanu (Milu)

Jurnal

Hello me! It’s me again! It’s nice talking to myself…

Newparts Auto

Blog dedicat pasionatilor si posesorilor auto.

Litere Stacojii

Filosofia vieții...

Origamimela

Verba volant, scripta manent !

startachim blog

fotografii,articole,videoclipuri,utile,photos

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Adiutza87

~Cine nu are maimutze sa-si cumpere!~

Num Lock's Blog

Cum vrei, putem discuta şi aici.

bibicrau

Have you ever stopped to think..damn, I'm one weird motherfucker?!

%d blogeri au apreciat asta: