Skip to content

Noi tehnologii in domeniul pompelor de apa

16 Ianuarie 2014

Industria SALERI Italo S.p.A, companie de familie, specializata in proiectarea si fabricarea pompelor de apa, a fost infiintata in 1942 cu sediul si centrul logistic in Lumezzane langa Brescia, in nordul Italiei. Compania detine un numar de 210 angajati, din care 30 sunt ingineri si experti tehnici evoluand in cercetarea si dezvoltarea calitatii. Saleri detine 230 de masinarii computerizate ultra performante raspandite pe o arie de 18.000 m2, cu un stoc de 250.000 de pompe de apa pregatite pentru a fi distribuite pe 5 continente. Cu o productie de 15.000 de pompe de apa zilnic, ceea ce inseamna aproape 3 milioane de bucati pe an, Saleri detine clienti importanti in echiparea originala (OE) a automobilelor precum: BMW, Audi, GM, Fiat.
Valorile companiei: inovatia, cercetarea si dezvoltarea constituie cheia succesului. Excelenta tehnica, flexibilitatea si inovatia sunt cele mai puternice puncte ale companiei. Piata aftermarket a devenit o piata provocatoare, unde nu este suficient sa fi un bun producator, ci sunt necesare multe aptitudini tehnice si de constructie. Capacitatea de inovatie poate fi transferata cu usurinta de la OE la Aftermarket, iar pe de alta parte, flexibilitatea de la Aftermarket poate fi adaptata nevoilor pietei de piese originale (OE). Abilitatile tehnice devin avantaje din ce in ce mai importante pentru constructorii de noi concepte de motoare.
Saleri a fost preselectat la Grands Prix de l`innovation si participa cu o pompa de apa controlata prin acceleratie. In scopul de a reduce emisiile de CO2, contributia majora la pompele de apa in motoarele de generatie noua este de a reduce faza de incalzire. Pompele de apa traditionale, racind motorul cand este inca rece, prelungesc faza de incalzire. Solutia SALERI, este aceea de a “bloca” iesirea pompei, astfel dandu-i posibilitatea motorului de a ajunge la temperatura optima de functionare mult mai repede. Unitatea electronica de control a motorului (EECU) prin impulsuri electronice controleaza un actuator de vacuum care este conectat la o supapa de control. O membrana din interiorul actuatorului se misca tragand bratul prins de supapa de acceleratie, care se inchide. In aceasta situatie, pompa de apa, chiar daca se afla in regim de functionare, nu genereaza nici un debit (care nu este necesar cand motorul este rece). Dispozitivul este asigurat la esec, in cazul unei defectiuni ramane deschis, permitand pompei de apa sa functioneze normal. In acest mod, avantajele legate de regulator sunt pierdute, dar in schimb nu exista riscul unei supraincalziri ale motorului cu posibile avarii ca si consecinte. Cand ajunge motorul la temperatura optima de functionare, unitatea electronica de control a motorului (EECU), opreste actiunea de vacuum la actuator, care deschide supapa, permitand pompei de apa sa inceapa racirea circuitului.
Fixand un actuator diferit (nu „on-off”, dar caracterizate prin pozitii diferite) aparatul poate oferi o admisie progresiva a debitului si, prin urmare, o actiune de racire progresiva, in functie de nevoile motorului. Aceasta solutie, testata de SALERI, asigura un rezultat optim, atat in termen de reducere a combustibilului cat si a emisiilor de CO2, printr-un dispozitiv simplu, usor si economic. Mai mult, sistemul este foarte versatil, deoarece poate fi usor adaptat la orice model de motoare si pompe de apa mecanice existente, de aceea poate deveni o optiune preferata a constructorilor de vehicule in viitor.
Anunțuri

From → Sisteme Auto

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Povesti cu flori

Florile te insoțesc toată viața!

delamineblog

învăţăm unii de la alţii!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

POETICEŞTI

,,prin cuvânt nu creăm numai lumi noi, ci ne zidim pe noi înşine. cuvântul posedă însuşiri autodemiurgice." - LUCIAN BLAGA

Libertatea este disciplina liber asumată

Și când încep să scriu, libertatea mea nu are limite

Bitu Mihai

Pe acest blog gasiti filme online subtitrate 2015

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Radu

http://www.raduc.eu/

Dor De Dragoste

Despre viaţă. Proză, poezie şi imagini

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Marius Crăciun

"Trec ani care nu se mai întorc"

Adolescenți Senzaționali

De la un suflet tânăr, pentru suflete și mai tinere...

Floartgraphy

Photo.Video.Webdesign.

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Printre extreme

cautam calea de mijloc

Vali Crintea

blog cu şi despre viaţă

CABINET DE AVOCAT CRISTIAN IOAN

„Ştiinţa dreptului este cunoaşterea lucrurilor divine şi umane, ştiinţa de a deosebi ceea ce este drept de ceea ce este nedrept.”

loredanamilu.wordpress.com/

Loredana Buciumeanu (Milu)

Jurnal

Hello me! It’s me again! It’s nice talking to myself…

Newparts Auto

Blog dedicat pasionatilor si posesorilor auto.

Litere Stacojii

Filosofia vieții...

Origamimela

Verba volant, scripta manent !

startachim blog

fotografii,articole,videoclipuri,utile,photos

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Adiutza87

~Cine nu are maimutze sa-si cumpere!~

Num Lock's Blog

Cum vrei, putem discuta şi aici.

bibicrau

Have you ever stopped to think..damn, I'm one weird motherfucker?!

%d blogeri au apreciat asta: