Detalii tehnice Koenigsegg


Modele produse:
Koenigsegg CC (1998-2001)
Koenigsegg CC8S (2002-2005)
Koenigsegg CCR (2004-2006)
Koenigsegg CCX (2006-present)
Koenigsegg CCGT (2007, one-off)
Koenigsegg CCXR (2007-present)
Conform Forbes Magazine Koenigsegg a fost aleasa una din 10 cele mai frumoase masini din lume.
– 1937 8C Alfa Romeo.
– 1937 Delahaye 135MS Figoni et Falaschi.
– Ferrari 250 GT SWB.
– 1957 Ferrari 250 Testarossa Pontoon Fender.
– Jaguar E-Type 3.8 FHC.
– 2008 Koenigsegg CCXR.
– McLaren F1.
– 1937 Mercedes-Benz 540K Special Roadster.
– Bugatti Type 41 Royale.
– 1938 Talbot-Lago T150 CSS Tear Drop Figoni et Falaschi.
– Porsche 911.
Prima impresie a unui CC Koenigsegg este o atitudine agresiva fata de dinamicul si futuristicul masinii. Pare uimitor de mica si larga, trasatura esentiala fiind cabina de pilotaj ca un parbriz semicircular si organic. Caroseria neteda si lustruita este usor curbata, aproape simplist, un design complet integru. Linii si suprafete apar perfecte si alunecoase, proiectand o imagine a vitezei masinii. Acest design striga intr-o limba clara si universala: „Vreau sa calatorec la viteze extreme!”.
Interior Koenigsegg
Interior Koenigsegg
Forma caroseriei a fost prevazua pentru a fi originala, fara restrictii prin moda curenta. Echipajul de design de la Koenigsegg a elaborat aceste schite in primul rand, pentru identificarea elementelor esentiale care semnalau aspectul Koenigsegg. De la bara fata a lui ca a unui rechin cum ar fi gura si narile, linii duble care merg in sus si in jurul cockpitului, accentuand parbrizului excentric. Forma sa curbata este urmarita de plafon, facand cabina de pilotaj sa para ca ar fi indoita de imensa putere si de miscare. Capota din spate este o bucata mare de fibra de carbon, modelata pentru a include atat avant-garde priza de aer de sub fereastra din spate cat si o aripa integrata. Cabina de pilotaj si sfarsitul spate al masinii scot in evidenta formele musculare din jurul rotilor si luminilor spate.
Spatii mari de depozitare in partea din fata a masinii poate include chiar si un set de saci de week-end pentru doua persoane sau un set de crose de golf, un lucru neegalat in industria supercar-urilor. Un Koenigsegg CC iese in evidenta si face o declaratie, care a acordat Koenigsegg-ului mai multe premii prestigioase de design, de exemplu, premiul german Red Dot de atribuire si un premiu pentru design suedez excelent.
Bord Koenigsegg
Bord Koenigsegg
Interiorul Koenigsegg CC pare ca a fuzionat cu exteriorul, fluxul dinamic de linii si suprafete continua in cabina si le leaga natural. Toate detaliile sunt rafinate si suprafetele sunt curatate de obstacole. Punctul de contact este panoul de control cu circulara principala si butoane din otel inoxidabil. Dispozitivele de bord sunt montate convenabil pe axa de directie, astfel incat aceastea sa stea intotdeauna in fata conducatorului auto. Acesta este conceput pentru a fi pe deplin vizibile prin spitele de sus a volanului. Acesta include un tahometru central, vitezometru. Piesele metalice sunt din aluminiu anodizat si prelucrate, oferindu-le o stralucire care le face sa iasa in evidenta pe fundalul de piele. Scaunele din fibra de carbon sunt foarte usoare si flexibile in posibilitatile de ajustare a acestora. Compactitatea lor lasa spatiu pentru soferul inalt, si pot fi ajustate pentru a oferi o pozitie perfecta de conducere. Acest design indeplineste obiectivul de baza acela de a combina performantele salbatice de curse si de conducere confortabila de zi cu zi.
Usi Koenigsegg
Usi Koenigsegg
Usile spectaculoase din fibra de carbon se deschid intr-o singura miscare, elegant. In primul rand se desprind de caroserie, apoi se deschid larg in sus la un unghi de 90 de grade. Ele sunt sustinute de capodopera Koenigsegg balamalele diedru, care folosesc doua brate paralele ce se rotesc pe o axa pivot, facand usile sa se deplaseze intr-un arc exterior. Avand in vedere ca balamalele sunt echilibrate de amortizoare, o impingere blanda este suficienta pentru a ridica usile. Acest design necesita o suprafata minima in jurul si deasupra vehiculului, oferind deplina libertate de acces la masina in zone limitate.
Oare exista cineva pe lume care sa nu-si doreasca in garaj o asemenea bijuterie?
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s