Skip to content

Koenigsegg performanta la superlativ

27 Aprilie 2013

Povestea Koenigsegg este la fel de fascinanta si unica ca automobilele sale. Inspirat de la varsta de 5 ani de catre un film animat norvegian despre un reparator de biciclete care construieste o masina de curse, Christian von Koenigsegg a crescut visand la a crea masina perfecta sport. Impotriva tuturor ciudateniilor a reusit.
Koenigsegg CCXR

Koenigsegg CCXR

Christian a aratat o claritate timpurie pentru proiectare si solutii tehnice. Ca un tanar baiat el mereu dezasambla jocuri si toastere doar pentru a vedea modul in care lucreaza si daca acestea pot fi imbunatatite. Ca un adolescent a fost cunoscut drept cel mai bun tuner de scootere in oras si la inceputul anilor 1990, in jur de ziua lui de nastere, cand avea sa implineasca 18 ani, Christian a inceput sa lucreze mai serios cu inovatiile tehnice si a venit cu doua idei interesante. Una din inovatii el a numit-o Player Chip. El credea ca intr-o zi cipurile de memorie ale unui computer ar fi capabile sa stocheze un CD intreg cu muzica si ca probabil ar fi mai ieftin. El a prevazut, prin urmare, si a efectuat cateva brevete in cautarea unui dispozitiv muzical care ar juca chipuri in loc de discuri.
Koenigsegg CCXR

Koenigsegg CCXR

In final nimeni nu parea interesat de idee, astfel Christian a mers mai departe si in 1991 a inventat o noua solutie pentru a asterne scanduri pe podea impreuna, fara adeziv sau cuie. El a numit-o Click, deoarece profilul permitea asamblarea scandurilor foarte simplu (pur si simplu facand “click” pe ele). Christian a prezentat aceasta tehnologie pentru prima oara socrului sau, care, la acel moment avea o fabrica de podele. Insa socrul sau a respins ideea, spunand ca daca ar fi fost o idee buna cineva ar fi venit deja cu ea cu mult timp in urma, si nimeni nu cerea un astfel de produs. Christian apoi a aratat conceptul la cativa alti producatori de podea, care, de asemenea, a respins-o. In 1995, o societate belgiana si suedeza au brevetat practic exact aceeasi solutie ca podeaua lui Christian, ba chiar au numit-o Click! Acest lucru este acum o industrie de miliarde de dolari.
Koenigsegg CCXR

Koenigsegg CCXR

„Sentimentele si emotiile puternice sunt profund integrate in toate detaliile si aspectele legate de masinile noastre. Cu cea mai mare grija am adus toate detaliile la perfectiune si usurinta finala, folosind doar cele mai bune idei, materiale si tehnologii disponibile, combinand acest lucru cu istetime, concentrarea si pasiunea pe care o are compania.
In procesul de creatie numai cele mai idei bune au fost puse in practica. Tot timpul disponibil, emotiile si resursele au fost cheltuite, nu s-a crutat nimic, totul sa aventurat si sacrificat, in numele de frumusete, perfectiune si viteza.
Eu simt cu adevarat ca masinile noastre au suflet. Noi cei de la Koenigsegg am pus sufletul in crearea de autoturisme si suntem increzatori ca acest lucru poate fi simtit in cazul conducerii unei masini.
– Eu sincer sper ca tu vei avea sansa in curand sa o conduci!”
Koenigsegg CCXR

Koenigsegg CCXR

Acestea au fost cateva cuvinte ale lui Christian v. Koenigsegg care este fondatorul si CEO al Koenigsegg Automotive. Mintea inventiva si entuziasmul lui Christian este o parte vitala a tuturor aspectelor legate de automobilul sau.
Anunțuri

From → Auto Diverse

2 comentarii
  1. Scoate niste sunete … ah.. sa auda lumea ca e masina puternica. Mi se pare cel mai frumos sunet dintre toate „supercar-urile”.

  2. Adevarul e ca merita toate laudele, este o bijuterie, o perla pe patru roti iar herghelia de sub capota … te baga in scaun cand apesi pedala de acceleratie 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Povesti cu flori

Florile te insoțesc toată viața!

delamineblog

învăţăm unii de la alţii!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

POETICEŞTI

,,prin cuvânt nu creăm numai lumi noi, ci ne zidim pe noi înşine. cuvântul posedă însuşiri autodemiurgice." - LUCIAN BLAGA

Libertatea este disciplina liber asumată

Și când încep să scriu, libertatea mea nu are limite

Bitu Mihai

Pe acest blog gasiti filme online subtitrate 2015

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Radu

http://www.raduc.eu/

Dor De Dragoste

Despre viaţă. Proză, poezie şi imagini

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Marius Crăciun

"Trec ani care nu se mai întorc"

Adolescenți Senzaționali

De la un suflet tânăr, pentru suflete și mai tinere...

Floartgraphy

Photo.Video.Webdesign.

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Printre extreme

cautam calea de mijloc

Vali Crintea

blog cu şi despre viaţă

CABINET DE AVOCAT CRISTIAN IOAN

„Ştiinţa dreptului este cunoaşterea lucrurilor divine şi umane, ştiinţa de a deosebi ceea ce este drept de ceea ce este nedrept.”

loredanamilu.wordpress.com/

Loredana Buciumeanu (Milu)

Jurnal

Hello me! It’s me again! It’s nice talking to myself…

Newparts Auto

Blog dedicat pasionatilor si posesorilor auto.

Litere Stacojii

Filosofia vieții...

Origamimela

Verba volant, scripta manent !

startachim blog

fotografii,articole,videoclipuri,utile,photos

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Adiutza87

~Cine nu are maimutze sa-si cumpere!~

Num Lock's Blog

Cum vrei, putem discuta şi aici.

bibicrau

Have you ever stopped to think..damn, I'm one weird motherfucker?!

%d blogeri au apreciat asta: