Toyota Prius este una din cele mai ecologice si economice masini aflate pe piata.


Intre masinile cu motoare cu combustie interna, Prius este de departe cel mai putin poluant, iar emisia de CO2 se situeaza la nivelul emisiei unei masini compacte. Nivelele de emisii NOx si HC sunt mai joase decat cele ale oricaror alte motoare pe benzina, iar emisiile de particule poluante sunt reduse la zero. In total, emisiile nocive ale modelului Prius sunt cu 40% mai scazute decat normele europene pentru 2012. De asemenea, sistemul hibrid Toyota Synergy Drive permite obtinerea unei economii de carburant considerabile, de pana la 40%.
Toyota Prius
Toyota Prius
Uitati de chei – sistemul Inteligent de Acces si Pornire va permite sa descuiati masina printr-o simpla atingere a manerului usii si pornirea acesteia printr-o simpla apasare pe buton.
Sistemul Inteligent de Acces si Pornire contine un transmitator ce, fara a fi nevoit sa-l scoateti din buzunar, va permite sa descuiati masina si chiar sa activati lumina din interior pentru a va ghida in intuneric in timp ce va apropiati de masina.
Modelul Toyota Prius a primit 5 stele euro + NCAP pentru aiguranta pasagerilor. Aceasta realizare este surclasata doar de celelalte trei premiere stabilite tot de Toyota Prius, aflata la fel de departe de urmaritorii competiei in domeniul sigurantei ca si in ceea ce priveste performanta, economia de carburant si spiritul ecologic.
Asigurand o experienta a condusului ce duce tehnologia hibrida pe noi culmi, si tinand cont de beneficiile aditionale ale emisiilor reduse de noxe, economiei de carburant si reincarcarii automate, Prius reprezinta puterea unei idei stralucite. Manevrabilitatea superioara, raspunsul prompt si remarcabila eficienta a modelului Prius se adauga consumul scazut si emisiilor reduse, pentru a crea o masina ce sfideaza orice conventii.
Cate ceva despre motor, transmisie, frane:
– motorul pe benzina – Aluminum double overhead cam (DOHC) 16-valve VT-i 4-cylinder, cu sistem electronic de pornire – Toyota Direct Ignition (TDI), Putere 76 cai putere @ 5000 rpm.
– motor electric – permanent magnet AC synchronous motor, putere 67 cai putere @ 1200-1540 rpm – Bateriile pentru motorul electric – Sealed Nickel-Metal Hybride, putere 28 cai putere (21 kW).
– suspensia, fata : Independent MacPherson Strut cu stabilizer bar, spate: Torsion beam cu stabilizer bar.
– transmisia – Electronically controlled continuously variable transmission (ECVT).
– franele: fata – discuri ventilate asistate electric, spate: butucuri cu Anti-lock Brake System (ABS) si integrated regenerative breaking.
Suita de componente electronice ale sistemului de franare este integrat in sistemul electronic de siguranta al masinii si in caz de urgenta este coordonata de catre acest sistem, impreuna cu restul elementelor.
Sistemul pentru Prevenirea Blocarii Franelor (ABS) ajuta la mentinerea controlului in cazul unei franari bruste sau pe carosabil alunecos, in timp de sistemul Electronic de Distributie a Fortelor de Franare (EBD) suplimenteaza actiunea acestuia prin optimizarea fortelor de franare in caz de necessitate, iar sistemul de Asistenta la Franare (BA) suplimenteaza forta de franare.
Prius, dispune de stopuri de frana cu LED-uri ce se aprind mai repede, avertizandu-i din timp pe ceilalti soferi.
Reclame

7 gânduri despre “Toyota Prius este una din cele mai ecologice si economice masini aflate pe piata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s