Sistemul de transport feroviar


In fiecare zi, aproximativ 120.000 de oameni calatoresc cu trenul peste tot in tara. Zilnic, in jur de 200.000 de tone de marfuri sunt livrate agentilor economici pe calea ferata. Aceste realitati fac din Caile Ferate Romane a IV-a retea feroviara din Europa din punct de vedere al volumului de trafic.
De ce prefera toti acesti oameni sa calatoreasca cu trenul decat sa mearga cu propriile automobile sau sa foloseasca alte mijloace de transport (auto, aero sau naval)? De ce toti acesti agenti economici apeleaza la serviciile de transport feroviare cand pot utiliza multe alte servicii de transport? De ce toti acestia aleg Calea Ferata? Pentru ca stiu ca indicatorii de siguranta ai CFR sunt superiori indicatorilor de siguranta ai multor altor administratii feroviare europene.
Pentru operatorii feroviari romani, siguranta calatorilor si a integritatii marfii reprezinta cea mai importanta preocupare, uneori primand in fata promptitudinii livrarilor sau a altor parametri de evaluare a calitatii serviciilor de transport. In comparatie cu mijloacele de transport auto, transportul pe calea ferata s-a dovedit a fi cu mult mai sigur.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s