Noul Toyota Prius alegere fara compromis, inteligenta fara egal


Prius este mare si spatios – cu 4450 mm in lungime, asigura cinci locuri confortabile, si dispune de suficient volum pentru bagaje in cei 408 litri ai portbagajului. Proiectarea atenta maximizeaza spatiul interior, ce dispune de spatii de depozitare versatile si ofera un generos spatiu pentru picioare. Bancheta spate poate fi rabatata complet sau in raport 60/40, un spatiu suplimentar de depozitare aflandu-se sub podeaua portbagajului. Anticipand si satisfacand orice nevoie a soferului, Prius dispune de un interior proiectat pentru confort si usurinta in folosire.
Bord Toyota Prius
Bord Toyota Prius
Comenzile sistemului audio si al celui de climatizare sunt integrate in volan iar comenzile Bluetooth permit efectuarea legaturilor telefonice cu ajutorul volanului. Frana de mana electrica este controlata prin simpla atingere a unui buton iar schimbatorul de viteze electronic, iluminat, este plasat strategic pentru a mari spatiul disponibil pe plansa de bord. Prius este propulsat de sistemul hibrid Toyota Synergy Drive®, o combinatie inteligenta intre motorul pe benzina si cel electric, ce asigura o tranzitie lina intre modurile de operare, in timp ce conduceti.
Motor Toyota Prius
Motor Toyota Prius
Sistemul Hibrid Synergy Drive nu este doar o versiune imbunatatita a sistemului original hibrid Toyota (THS). Este un concept cu totul nou, care reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa imbine placerea de a conduce cu impactul minim asupra mediului inconjurator. Un motor pe benzina, mai puternic, de 1.5 litri functioneaza alaturi de un motor electric mai mic si mai eficient, pentru a obtine performante care fac din modelul Prius un adversar serios la Segmentul D. Intr-adevar, motorul electric este mai puternic decat cele mai multe motoare cu combustie interna de 1.0 pana la 1.2 litri. La 400 Nm de la 0-1200 rpm, cuplul modelului Prius este mai mare decat al motorului V6 diesel. Ca rezultat, poate obtine o accelerare de la 0 la 100 km/h sub 11 secunde, comparabil cu o masina cu motor conventional diesel de 2.0 litri.
Deoarece sistemul avansat de control hibrid foloseste motorul electric ca sursa principala de putere, acesta asigura o tinuta de drum exceptionala. Accelerarea este mare, dar liniara, mai ales de la 50 la 80 km/h, in timp ce zgomotele si vibratiile sunt minime.
Reclame

5 gânduri despre “Noul Toyota Prius alegere fara compromis, inteligenta fara egal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s