Subsistemul de transport naval


Inca de la aparitia schimburilor internationale, transporturile maritime au jucat un rol important in derularea acestora. In prezent, peste 70% din volumul marfurilor care intra in circuitul international se transporta pe cale maritima. In domeniul transporturilor maritime, la fel ca in intregul domeniu, s-au produs importante schimbari calitative care au dus la reducerea costurilor, la cresterea calitativa a serviciilor, precum si la o mai buna conservare a marfurilor.
Comparativ cu alte modalitati de transport, transporturile maritime prezinta avantaje destul de mari, ceea ce a determinat guvernele tuturor statelor sa sustina dezvoltarea transporturilor maritime prin incurajarea investitiilor in acest domeniu, protejarea flotelor nationale fata de concurenta straina, dezvoltarea si utilizarea porturilor in scopul efectuarii mai rapide a operatiunilor de incarcare – descarcare, incheierea unor acorduri cu alte state.
Nu si la noi unde Basescu a vandut flota si tine in arenda portul Constanta…
Reclame

3 gânduri despre “Subsistemul de transport naval

    1. Sincer nu m-am informat despre transport naval din Germania…acum vreo 3-4 ani am gasit o informatie ca armata canadiana scotea la vanzare niste Jeep-uri Wrangler si am vrut sa aduc unu dar taxele si greutatile intampinate la inmatriculare la noi m-au facut sa renunt la idee …:)

      Apreciază

  1. Pingback: Subsistemul de transport naval | Newparts Auto | Bursa Transporturilor de Marfuri Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s