Sistem de asistare pentru pastrarea benzii de circulatie


Acest sistem detecteaza marcajele benzii pe drum si actioneaza direct asupra directiei de deplasare a autovehiculului cu scopul de al mentine intre marcajele benzii pe care circula. Cand sistemul detecteaza o deplasare a autovehiculului in afara marcajelor benzii, avertizeaza soferul atat vizual cat si acustic, in timp ce un motor electric actioneaza direct asupra directiei cu scopul de a preveni parasirea benzii.
Componentele sistemului
Componentele sistemului
Sistemul este compus din patru elemente: 
– unitate electronica de control al directiei,
– senzorul vizual,
– motorul electric,
– unitatea electronica de control al motorului electric.
Senzorul vizual are rolul de a detecta forma si pozitia marcajelor benzii pe care se circula. Unitatea electronica de control a directiei calculeaza, pe baza informatiilor primite de la senzorul vizual, momentul necesar redresarii autovehiculului, iar apoi sa trimita semnale de comanda catre unitatea electronica de control a motorului electric. Deasemenea unitatea electronica de control a directiei determina daca este nevoie ca soferul sa fie avertizat acustic si vizual.
Senzor vizual
Senzor vizual
Senzorului vizual ii este atasata o camera care fotografiaza marcajele benzii. Pe baza fotografiilor, senzorul calculeaza pozitia si forma marcajelor si trimite informatii catre unitatea electronica de control a directiei. Senzorul regleaza camera de fotografiat astfel ca procesul de recunoastere a marcajelor sa fie cat mai usor si precis.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s