Parametrii economici ai autovehiculului


Cei mai importanti parametri economici care pot caracteriza un tractor sau un automobil sunt:
– costul initial.
– amortismentul.
– cheltuielile de exploatare care includ consumul de combustibil si lubrifianti, consumul de pneuri, cheltuielile de intretinere si reparatii, etc.
Consumul de combustibil este cel mai important indice care este luat in calculele economice ale unui autovehicul. Acesta depinde de: tipul, starea si puterea motorului, constructia sasiului, viteza de deplasare, incarcarea, tipul si starea drumului etc.
La tractoare consumul de combustibil se poate raporta pe unitatea se suprafata kg/ha sau pe unitatea de timp kg/h iar la automobile se poate raporta la 100 Km parcursi l/100 Km, la tona-kilometru sau la calator-kilometru.
Durabilitatea autovehiculului reprezinta calitatea acestuia de a functiona timp indelungat fara defectiuni. Depinde de factorii constructivi si de exploatare.
Reclame

4 gânduri despre “Parametrii economici ai autovehiculului

  1. Costurile sunt greu de determinat dar se pot face estimari destul de corecte. Asa este intotdeauna schimbarile de legislatie si noile tehnologii vor avea efecte, insa si efectele sunt estimate intr-o masura destul de mare iar pe baza estimarilor teoretic ar trebui sa se schimbe totul in viitor. Sper ca si la noi sa se elimine asumarile de guvern pentru ca am vazut efectele dezastruoase ale legilor si masurilor date de pedelisti…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s