Bayliss Thomas


Bayliss Thomas & Co a fost un producator britanic de biciclete, motociclete si masini cu sediul in Coventry, care a luat fiinta in 1874. Ulterior au vandut biciclete sub numele de Excelsior sau Eureka pentru ca in 1910 sa-si schimbe numele companiei in Excelsior Motor & Co. In 1919 au incercat un experiment cu o masina pe 3 roti, care nu a fost introdus in productie niciodata. Insa in 1920 au intrat pe piata cu un model cu 4 roti sub numele de Bayliss Thomas deoarece pe piata era deja un model de masina produs de belgieni cu numele Excelsior. Au fost produse aproximativ 1000 de bucati pana in 1929, iar modelul a fost listat in cataloage pana in 1931.

Bayliss Thomas
Bayliss Thomas

2 gânduri despre “Bayliss Thomas

    1. Asa este, sunt mai multi producatori de masini care au inceput prima data sa produca cu totul altceva, apoi au trecut la productia de biciclete si ulterior in jurul anului 1900 reprofilandu-se pe productia de masini.
      Cert este ca la vremea respectiva tehnologia de productie a masinilor nu era diferita de cea a bicicletelor si a putut fi pusa in practica cu aceleasi unelte si masini unelte cu care se fabricau si bicicletele.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s