Specificatii API (American Petroleum Institute) – categoria (CA-CJ-4) pentru motoare Diesel


CA-CC – pentru motoare diesel pana in 1965.

CD – valabil din 1965, lubrifiant pentru motoare diesel de sarcina mare, supraalimentate, contine aditivi DD mai eficienti.

CE – lubrifiant pentru motoare diesel de mica si mare viteza, cu sarcina ridicata, supraalimentate, aditivat moderat, asigura consum redus de ulei.

CF – a fost introdus in 1994, pentru motoare diesel cu sau fara injectie indirecta, incluzand si pe cele care folosesc combustibil cu sulf peste 0,5% inlocuieste specificatia API CD.

CF-2 – introdusa in 1994, pentru motoare cu sarcina mare, in doi timpi.

CF-4 – introdusa in 1990, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, aspirate natural sau supraalimentate, poate fi folosita in loc de API CD sau CE.

CG-4 – introdusa in 1995, pentru motoare diesel in patru timpi, cu sarcina mare, care folosesc combustibil sub 0,5% sulf. Uleiurile CG-4 sunt recomandate la motoarele care indeplinesc standardele de emisii din 1994. Poate fi folosit in loc de API CD, CE si CF-4.

CH-4 – introdusa la 1 decembrie 1998, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, care indeplinesc standardele de emisii din 1998. Uleiurile CH-4 sunt special aditivate sa fie folosite cu combustibili sub 0,5% sulf. Asigura o uzura mai redusa la ghidajele de supape, tratare mai eficienta a funinginii si performante mai ridicate. Poate fi folosita in loc de API CD, CE, CF-4 si CG-4.

CI-4 – introdusa in 2002, pentru motoare diesel in patru timpi, de mare viteza, care vor indeplini in 2004 standardele de emisie implementate in 2002. Standardul CI-4 este destinat motoarelor prevazute cu sistem de recirculare a gazelor arse si destinate motoarelor Diesel ce folosesc o motorina cu o concentratie de pana la 0.5% sulf. Pot fi folosite in locul uleiurilor care indeplinesc standardele CD, CE, CF-4, CG-4, CH-4. Unele uleiuri pot primi specificatia CI-4 Plus.

CJ-4 – in Septembrie 2006, API a inceput certificarea uleiurilor si pentru standardul CJ-4. Acesta se adreseaza motoarelor in 4 timpi Diesel, echipate cu sisteme de control al emisiei, cu filtre de particule si alte sisteme moderne.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s