Specificatii API (American Petroleum Institute) – categoria (SA – SM) pentru motoare benzina


SA – pentru motoare foarte vechi, fara cerinte de performanta, se foloseste numai atunci cand este ceruta in mod special de fabricant.

SB – pentru motoare foarte vechi, se foloseste numai atunci cand este ceruta in mod special de fabricant.

SC – pentru motoare fabricate pana in anul 1967.

SD – pentru motoare fabricate pana in anul 1971.

SE – pentru motoare fabricate pana in anul 1979.

SF – pentru motoare pe benzina fabricate dupa 1980, pana in anul 1989, in comparatie cu SE asigura o curatire mai buna a partilor active ale motorului si reducerea depunerilor, rezistenta la oxidare si protectie la uzura mai ridicate.

SG – pentru motoare fabricate dupa 1980, pana in anul 1993 inclusiv, este recomandat la autoturismele si autoutilitarele pe benzina, prezinta o aditivare mai ridicata in comparatie cu SF.

SH – pentru motoare fabricate pana in anul 1996 inclusiv, este valabil incepand cu 1993, contine un sistem de asigurare a calitatii care in comparatie cu SG asigura in mod mai sever proprietatile uleiului.

SJ – pentru toate motoarele folosite in prezent, a fost introdusa in clasificarile API dupa 1996, si este mai eficienta decat SH in ceea ce priveste stabilitatea la oxidare la temperaturi inalte, compatibilitatea cu catalizatorul, spumare redusa.

SL – cea mai inalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API, a fost introdusa incepand cu iulie 2001, cu standard inca in vigoare.

SM – cea mai inalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API, a fost introdusa incepand cu noiembrie 2004, pentru toate motoarele performante produse in prezent, avand o protectie imbunatatita impotriva depozitelor si lucrului la temperaturi scazute, insa unele uleiuri pot primi si specificatia „Energy Saving”.

Anunțuri

Un gând despre “Specificatii API (American Petroleum Institute) – categoria (SA – SM) pentru motoare benzina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s