Buffalo Bull SHD recomandari de utilizare


Recomandarile companiei Banner pentru atingerea unei viabilitati lungi a bateriei

 

Pentru ca bateria Buffalo Bull SHD sa ramana o „centrala electrica” fiabila chiar si in cazul unei exploatari intensive si dificile.

Depozitati bateria la loc uscat si racoros

 

Bateriile umplute, pregatite pentru exploatare, depozitati-le intotdeauna intr-un loc uscat si racoros (temperatura de beci), reduceti astfel auto-descarcarea.

Instalare si intretinere

– instalati intotdeauna doua baterii identice, niciodata nu schimbati doar o singura baterie.

– tensiunea de repaus la instalare minim 12.55 V.

– ca valoare de control al stadiului de incarcare, masurati „tensiunea de repaus” (minim 5 ore in repaus fara sau cu un numar minim de consumatori conectati).

– puteti afla stadiul de incarcare si prin masurarea densitatii electrolitului (nu are voie sa scada sub 1.23-1.25, la o temperatura de circa 25 grade Celsius).

– pe cat posibil, utilizati protectia impotriva descarcarii absolute a bateriei.

– daca tensiunea din baterie scade sub 12.50 V (25.0 V) demontati-o de pe autovehicul si incarcati-o separat.

– completarea cu electrolit=completarea cu apa distilata pana la semn, dupa care incarcati bateria (daca procedati invers, electrolitul se poate stratifica).

– controlati periodic nivelul electrolitului, in cazul unei exploatari extrem de dificile este necesar si controlul bateriilor de tip Buffalo Bull SHD, electrolitul trebuie sa fie intotdeauna la linie.

Reduceti descarcarea absoluta

 

Pe durata de repaus nu trebuie sa se ajunga la descarcarea absoluta a bateriei – 12.0 V / 24.0 V, prin descarcarea absoluta bateria se deterioreaza definitiv. Incarcati imediat bateria descarcata, deoarece in caz contrar se diminueaza capacitatea ei. Protectia impotriva descarcarii absolute este cea mai buna solutie.

Energia maxima necesita un randament maxim

 

Compania Banner furnizeaza si aparatura pentru incarcarea si testarea bateriilor, de la producatori renumiti ai sortimentului.

Incarcati corect bateria

 

– inainte de incarcare verificati nivelul de electrolit, si in caz de nevoie, completati cu electrolit pana la semnul de maxim sau pana la 15 mm sub marginile placilor.

– pentru a impiedica deteriorarea bateriei, demontati bateria de pe automobil in momentul incarcarii. Dar Atentie respectati instructiunile producatorului automobilului privind deconectarea bateriei.

– bateria poate fi incarcata numai cu tensiune electrica continua, se conecteaza polul pozitiv (+) al bateriei cu polul pozitiv (+) al redresorului si polul negativ (-) al bateriei cu polul negativ (-) al redresorului.

– porniti redresorul numai dupa conectarea corecta a bateriei, dupa terminarea incarcarii opriti redresorul.

– se recomanda ca pentru incarcare sa utilizati o tensiune electrica corespunzatoare unei zecimi din capacitatea bateriei (de exemplu 180 Ah:10=18 A, tensiunea de alimentare).

– in timpul incarcarii temperatura nu trebuie sa depaseasca temperatura de 55 grade Celsius, daca se depaseste aceasta temperatura, intrerupeti imediat incarcarea.

– incarcarea a luat sfarsit daca tensiunea de incarcare se apropie de valoarea 0, sau nu mai scade, ori redresorul se opreste automat.

– asigurati o aerisire corespunzatoare in timpul incarcarii, mare Atentie in timpul incarcarii se elibereaza un gaz extrem de explozibil, este interzis cu desavarsire manipularea focului, a flacarii deschise sau a fumatului in timpul incarcarii bateriei.

Atentie 

 

In conditii speciale de exploatare (de exemplu clima dificila), se recomanda sa utilizati intotdeauna o baterie cu o treapta mai puternica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s