Skip to content
Tags

Sonda lambda scurt istoric

28 August 2012

Bosch a inceput sa produca sonde lambda in serie in anul 1976. La zece ani dupa lansarea Volvo 264 in varianta pentru piata SUA, Bosch a aniversat livrarea sondei lambda cu numărul 10 milioane. Pana in 1993, aceasta cifra a crescut pana la 50 de milioane, iar pana in 2001, la 250 de milioane. In acest moment, compania produce pe plan mondial aproximativ 5.000 de sonde lamba pe ora, echivalentul a 45 de milioane de sonde pe an. Fabrica principala din Germania, de la Rutesheim, conlucreaza indeaproape cu fabricile de productie din Statele Unite ale Americii, China si Coreea. In plus, Bosch are fabrici de productie a componentelor pentru sonde lambda planare in Bamberg (Germania) si in Anderson (Statele Unite ale Americii). In acelasi timp, reteaua internationala de productie ofera livrari complementare cu ciclurile de productie ale clientilor din toata lumea.

De la o conceptie simpla la o sonda multifunctionala pentru gazele de esapament. Amplasate in amonte fata de convertorul catalitic (si, uneori, si in aval), sondele lambda masoara cantitatea de oxigen din emisiile de esapament, fiind un indicator al calitatii combustiei. Combustia completa a unui kilogram de benzina necesita aproximativ 14,5 kilograme de aer. Raportul intre aerul aspirat si volumul de aer teoretic este numit valoarea lambda. Procesele conventionale de combustie a benzinei functioneaza cu o valoare lambda de 1. Daca valoarea lambda este sub 1, amestecul este bogat si combustia este realizata in conditii de deficienta de oxigen. Daca valoarea este peste 1, are loc o combustie saraca, cu oxigen in exces, acest tip de combustie este adecvata pentru motoarele Diesel si motoarele cu aprindere prin scanteie cu amestec sarac. Datorita asa-numitei sonde de comutare, care ofera un semnal discret atunci cand combustia devine din saraca bogata, punctul stoichiometric (in care lambda = 1) poate fi setat cu precizie. Sondele cu banda larga, care ofera un semnal de masurare constant intr-o banda lambda larga, intre combustie bogata si combustie saraca, permit o reglare si mai precisa a valorii lambda = 1 sau a altor valori lambda. Sonda cu banda larga de la Bosch permite, de asemenea, inregistrarea individuala a valorilor lambda pentru fiecare cilindru. Motoarele Diesel si cele cu aprindere prin scanteie cu amestec sarac, necesita sonde cu banda larga pentru masurarea precisa a cantitatilor injectate si pentru activarea regenerarii convertoarelor catalitice cu acumulare de Nox, sau pentru recircularea gazelor de esapament.

Bosch ofera sonda adecvata pentru toate aplicatiile si toate tipurile de motoare: sonda planara LSU cu banda larga pentru motoare cu aprindere prin scanteie, Diesel si cu gaz si sonda planara LSF pentru motoare cu aprindere prin scanteie. Alte modele includ sondele-deget LSH si LSS pentru motoare cu aprindere prin scanteie. Utilizarea materialelor de inalta calitate si a tehnicilor de productie perfectionate asigura o durata de viata ridicata si o acuratete sporita a semnalului.

Anunțuri

From → Recomandat

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Povesti cu flori

Florile te insoțesc toată viața!

delamineblog

învăţăm unii de la alţii!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

POETICEŞTI

,,prin cuvânt nu creăm numai lumi noi, ci ne zidim pe noi înşine. cuvântul posedă însuşiri autodemiurgice." - LUCIAN BLAGA

Libertatea este disciplina liber asumată

Și când încep să scriu, libertatea mea nu are limite

Bitu Mihai

Pe acest blog gasiti filme online subtitrate 2015

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Radu

http://www.raduc.eu/

Dor De Dragoste

Despre viaţă. Proză, poezie şi imagini

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Marius Crăciun

"Trec ani care nu se mai întorc"

Adolescenți Senzaționali

De la un suflet tânăr, pentru suflete și mai tinere...

Floartgraphy

Photo.Video.Webdesign.

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Printre extreme

cautam calea de mijloc

Vali Crintea

blog cu şi despre viaţă

CABINET DE AVOCAT CRISTIAN IOAN

„Ştiinţa dreptului este cunoaşterea lucrurilor divine şi umane, ştiinţa de a deosebi ceea ce este drept de ceea ce este nedrept.”

loredanamilu.wordpress.com/

Loredana Buciumeanu (Milu)

Jurnal

Hello me! It’s me again! It’s nice talking to myself…

Newparts Auto

Blog dedicat pasionatilor si posesorilor auto.

Litere Stacojii

Filosofia vieții...

Origamimela

Verba volant, scripta manent !

startachim blog

fotografii,articole,videoclipuri,utile,photos

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Adiutza87

~Cine nu are maimutze sa-si cumpere!~

Num Lock's Blog

Cum vrei, putem discuta şi aici.

bibicrau

Have you ever stopped to think..damn, I'm one weird motherfucker?!

%d blogeri au apreciat asta: