Skip to content

Tipuri de autoturisme

24 Iulie 2012

Autoturismul este un automobil avand cel mult noua locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului si care prin constructie si utilizare este destinat transportului rapid de persoane si a bagajelor acestora si/sau transportului de bunuri, putand tracta si o remorca.
Dupa forma caroseriei autoturismele pot fi:
Cu caroserie inchisa:
– berlina
– coach
– limuzina
– cupeu
– break
Cu caroserie deschisa:
– roadster
– spider
Cu caroserie speciala:
Autoturismul berlina se caracterizeaza prin caroserie inchisa cu sau fara montant central (stalp) intre ferestrele laterale, acoperis fix, rigid, ce poate fi prevazut cu o trapa pentru aerisire. Numarul de locuri este de trei sau mai multe, dispuse pe cel putin doua randuri. Numarul de usi laterale: doua sau patru, putand avea si o deschidere in spate pentru acces in habitaclu sau in portbagaj. Numarul de ferestre: 4 laterale.
Berlina decapotabila (are caroserie decapotabila) se caracterizeaza printr-un cadru fix si acoperis escamotabil. Numarul de locuri: patru sau mai multe. Numarul de usi: doua sau mai multe usi laterale. Ferestre laterale: 4 sau mai multe.
Autoturismul coach cand ferestrele nu sunt separate printr-un montant central.
Limuzina este berlina de mare capacitate, caracterizata prin caroserie inchisa, putand fi prevazuta cu geam care sa separe locurile din spate de cele din fata, acoperis fix, care in unele situatii se poate deschide pe o anumita portiune. Numarul de locuri: 4 sau mai multe pe cel putin doua randuri, astfel incat in fata locurilor din spate sa poata fi dispuse si strapontinele. Numarul de usi laterale: 4, 6 sau mai multe. Numarul de ferestre laterale: 6 sau mai multe.
Autoturismul break se caracterizeaza prin caroserie inchisa, partea din spate fiind astfel dispusa incat sa ofere un volum interior mare, astfel incat acoperisul sa fie prevazut cu trapa de aerisire in unele cazuri. Numarul de locuri: 4 sau mai multe, dispuse pe cel putin doua randuri astfel incat scaunele din spate pot avea spatarul rabatabil spre inainte sau demontabil pentru a asigura o capacitate de incarcare cat mai mare. Numarul de usi: doua sau mai multe in lateral, si una in spate pentru acces in habitaclu. Numarul de ferestre: patru sau mai multe.
Cupeul se caracterizeaza prin caroserie inchisa, in general cu volum limitat in partea din spate avand acoperis rigid ce poate fi prevazut cu trapa pentru aerisire. Numarul de locuri: doua sau mai multe dispuse pe cel putin un rand. Numarul de usi: doua laterale si o deschidere in spate. Numarul de geamuri: doua sau mai multe laterale.
Cabrioletul se caracterizeaza prin caroserie decapotabila, acoperis rigid sau nerigid, avand cel putin doua pozitii (escamotat sau neescamotat), doua sau mai multe locuri dispuse pe cel putin un rand, doua sau patru usi laterale, doua sau mai multe ferestre.
Roadsterul este un autoturism destinat folosirii personale si la unele tipuri de curse automobilistice, fiind caracterizat prin caroserie sport deschisa, neexistand un acoperis. Pentru protectie contra intemperiilor autoturismul este prevazut cu un acoperis usor pliabil. Numarul de locuri: doua. Numarul de usi laterale: doua. Numarul de ferestre: doua sau mai multe.
Autoturismul cu folosire multipla este conceput pentru a facilita transportul ocazional de bunuri si se caracterizeaza prin caroserie inchisa, deschisa sau decapotabila cu unul sau mai multe locuri, doua usi laterale, si una in spate de acces in habitaclu, si doua sau mai multe ferestre laterale.
Autoturismul cu post de conducere avansat, postul de conducere se afla in primul sfert al lungimii totale a automobilului.
Autoturism special este cel ale caror caracteristici nu se incadreaza in nici o categorie dintre cele prezentate anterior.
Autorulota este un autoturism ale carui caracteristici il recomanda ca fiind destinat transportului de persoane, cu cel mult noua locuri pe scaune cu cel al conducatorului, sau locuri pe banchete care indeplinesc conditiile prevazute pentru transportul de persoane.
Autoturismul de teren este un autoturism special cu caroserie inchisa sau deschisa, care se poate deplasa pe o cale de comunicatie terestra sau pe terenuri, avand cel putin doua punti motoare, diferential blocabil sau autoblocabil care ii confera capacitate mare de trecere.
Anunțuri

From → Newparts

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Tipuri de autoturisme | Șmen.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Povesti cu flori

Florile te insoțesc toată viața!

delamineblog

învăţăm unii de la alţii!

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

POETICEŞTI

,,prin cuvânt nu creăm numai lumi noi, ci ne zidim pe noi înşine. cuvântul posedă însuşiri autodemiurgice." - LUCIAN BLAGA

Libertatea este disciplina liber asumată

Și când încep să scriu, libertatea mea nu are limite

Bitu Mihai

Pe acest blog gasiti filme online subtitrate 2015

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

cristinalincu.wordpress.com/

scrieri, scrieri...

Radu

http://www.raduc.eu/

Dor De Dragoste

Despre viaţă. Proză, poezie şi imagini

Subconstientul genial

Speranta noastra spre nemurire

Vultureşti

Auf einmal ist alles relativ

Marius Crăciun

"Trec ani care nu se mai întorc"

Adolescenți Senzaționali

De la un suflet tânăr, pentru suflete și mai tinere...

Floartgraphy

Photo.Video.Webdesign.

imaginecontinua

Lumea de altadata si cea de azi.....

Printre extreme

cautam calea de mijloc

Vali Crintea

blog cu şi despre viaţă

CABINET DE AVOCAT CRISTIAN IOAN

„Ştiinţa dreptului este cunoaşterea lucrurilor divine şi umane, ştiinţa de a deosebi ceea ce este drept de ceea ce este nedrept.”

loredanamilu.wordpress.com/

Loredana Buciumeanu (Milu)

Jurnal

Hello me! It’s me again! It’s nice talking to myself…

Newparts Auto

Blog dedicat pasionatilor si posesorilor auto.

Litere Stacojii

Filosofia vieții...

Origamimela

Verba volant, scripta manent !

startachim blog

fotografii,articole,videoclipuri,utile,photos

Insula Ekklesia

Un blog pentru (tine)ri - Sa ai primavara in suflet mereu!

Adiutza87

~Cine nu are maimutze sa-si cumpere!~

Num Lock's Blog

Cum vrei, putem discuta şi aici.

bibicrau

Have you ever stopped to think..damn, I'm one weird motherfucker?!

%d blogeri au apreciat asta: