Audi


August Horch infiinteaza in 1899 compania A. Horch & Cie (mai tarziu cunoscuta ca Audi). In 1901 primul automobil audi este construit in uzina. Dupa 10 ani in 1909 August Horch intra intr-o disputa cu partenerii sai si in urma unui proces este nevoit sa renunte la companie si la numele ei. El infiinteaza in acelasi oras o noua companie, numele de Audi fiind de fapt traducere in latina a termenului „horch”, astfel noua companie Audiwerke GmbH isi incepe activitatea in 1910.

In 1932 Audi se uneste cu inca 3 companii auto Horch, DKW si Wanderer sub numele de Auto Union. Sigla cu cele patru cercuri intrepatrunse a fost folosita de noua companie, cercurile reprezentand cele patru companii fondatoare. O perioada Auto Union a fost cumparata de Daimler Benz si apoi de Volkswagen, incepand din anii 1960-1970 marca Audi a fost reinviata odata cu productia primului automobil Audi 100 in 1968 care a fost un real succes de piata.

In prezent Audi AG este un producator german de automobile avand o gama variata de la supermini la SUV, de la diferite stiluri si caroserii, la cele mai variate preturi. Astfel marca Audi este brandul premium in cadrul concernului Volkswagen.

Anunțuri

Un gând despre “Audi

  1. Foarte interesant articolul, ar fi fost si mai interesant daca in Romania s-a gandit ceva in acea perioada sa faca o astfel de „trasura fara cai”.
    Fara indoiala ca exista o traditie germana in zona autoturismelor si o imbunatatire avangardista continua, de aceea si romanii prefera in general aceste masini, care isi merita banii, pana la urma.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s