Alfa Romeo


Alfa Romeo Automobiles S.p.A. este un producator de automobile din Italia. Compania a luat fiinta in 1910 sub denumirea de ALFA abreviere de la Anonima Lombardo Fabbrica Automobili in orasul Milano. Dupa ce in 1915 compania a fost achizitionata de Nicolo Romeo a luat numele de Alfa Romeo. In anii 1980 compania a ajuns in pragul de a inchide portile dar a fost achizitionata de concernul FIAT. In general Alfa Romeo a fabricat bolizi de lux cu echipare sport cu un pret peste medie.

Logo Alfa Romeo deriva din blazonul orasului Milano care a fost sediul companiei mai bine de 90 ani. Intr-un cerc albastru sunt inscrise, la stanga o cruce rosie, iar la dreapta un sarpe care devora un om (biscione denumirea italiana). In secolul XI, crucea si sarpele erau blazoanele celor mai importante doua familii din cetatea italiana, ele fiind reunite ulterior intr-un singur blazon, care a devenit emblema orasului.

Anunțuri

4 gânduri despre “Alfa Romeo

    1. nuuuu vine de la Romeo si Julieta da astia italienii nu puteau sa pronunte Julieta si or modificat sa nu existe supozitii de plagiat si i-au zis Alfa…asa deci si prin urmare toata lumea a fost fericita…:))

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s