Redobandirea permisului de conducere CF OUG 63/2006


Art.116. – (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoreati de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) ai la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, daca a intervenit una din situatiile urmatoare:

a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;

b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata.

 

(2) Persoana careia i-a fost anulat permisul de conducere, inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ca urmare a savarsirii, intr-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atragea suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, fara a fi necesara trecerea vreunui termen de la data aplicarii masurii administrative.

 

(3) Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata intr-una din situatiile prevazute la alin.(1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:

a) este apta din punct de vedere medical;

b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art.24 alin.(6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una din situatiile prevazute la alin.(1).

 

Art.24 (6) Nu are dreptul sa se prezinte la examen pentru obtinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din situatiile prevazute la art.116 alin.(1).

Anunțuri

4 gânduri despre “Redobandirea permisului de conducere CF OUG 63/2006

 1. Muresan Ioan

  In baza art 81,82 cod penal,sa dispus suspendarea executarii pedepsei pe durata uni termen de încercare de 2 ani si 9 luni. Mi sa luat permisul in data de -20-05-2012 mia ieșit pronuntarea definitiva sentinta finala la data de 27.11.2012 in baza art 81,82 cod penal Vreau sa stiu daca pot sa dau examen ptr permis , mi sa calculează pedeapsa din data ce mi la luat permisul

  Apreciază

 2. La pronuntarea sentintei ar fi trebuit sa vi se comunice si data din care incepe executarea unei eventuale pedepse, cat si alte circumstante care tin de respectivul caz si data la care se finalizeaza executarea respectivei pedepse. Ar trebui sa luati legatura cu avocatul care v-a reprezentat sau sa recititi sentinta primita pentru a va lamuri.

  Apreciază

 3. Buna seara.

  Ma numesc D.Aurel.
  Va rog sa ma ajutati cu o lamurire privind anularea permisului de conducere si dreptul de sustinere a examenului pentru redobindirea acestuia.
  In data de 09.09.2014 s-a pronuntat sentinta de condamnare la 2 ani inchisoare cu suspendare a executarii pedepsei,pe o perioada de 4 ani – perioada de proba.Cu drept de apel in 10 zile.
  Nu am facut apel.
  Am fost condamnat pentru;
  – conducerea unui autivehicol cu dreptul de a conduce,suspendat.
  – conducerea unui autovehicol neinmatriculat.
  – conducerea unui autovehicol cu numere false.
  Avocatul din oficiu mi-a comunicat ca am dreptul de a sustine examen pentru redobindirea permisului,dupa un an de la raminerea definitiva a sentintei,de mai sus.

  Care este acea data ?
  09.09.2014 + 10 zile ( termen / drept la recurs ) = 19.09.2014 ?

  Va Multumesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s