Electronice si accesorii care-ti fac viata mai usoara in prezent


Evolutia tehnologica si timpul sunt singurii martori tacuti ce ne asista tacuti, tot parcursul vietii noastre efemere pe Pamant, la care ne raportam. Intotdeauna o perioada de timp o raportam la produsele existente pe piata. Cu cat inaintezi in varsta iti aduci aminte cu nostalgie de momentele in care un produs electronic era la moda si ce sentimente placute te copleseau cand iti achizitionai unul nou. Acum doar amintirile si nostalgia acelor ani mai amintesc de acel produs performant la vremea lui, care azi a disparut din preferintele publicului, s-a demodat, a fost depasit din punct de vedere tehnologic sau a fost inlocuit cu alt pordus.

Geanta Samsonite
Geanta Samsonite

Nici nu poti realiza cat de repede evolueaza tehnologia daca nu intri in depozitul de lucruri vechi care-ti amintesc de vremurile cand utilizai un desktop si vezi evolutia pe o curba ascendenta/descendenta, pana la abandon. Observi apoi primul laptop care a inlocuit desktopul uitat undeva intr-o geanta de laptop prafuita si decolorata. Au trecut ani buni de cand l-ai inlocuit cu un laptop nou mai performant. Nici macar geanta lui nu ai refolosit-o ramanand marturie a zilelor de glorie apuse. Cata bucuruie si satisfactie ai simtit prima data cand ai iesit in lume cu un laptop ce-ti oferea mobilitatea la care visai si cata mandrie aveai cand purtai in geanta de laptop cel mai indragit gadget existent pe piata, chiar daca greutatea lui o simteai dupa cativa pasi nimeni nu sesiza nimic pe chipul tau.

Incarcator Tableta
Incarcator Tableta

Cred ca in curand laptopurile vor ceda locul mai noilor tablete si smartphonuri care incet au preluat toate atributiile laptopului. In plus ofera o mai mare mobilitate si autonomie in comparatie cu un laptop. Daca, in general, un laptop are o autonomie in jur de 4-5 ore in cazul tabletelor vorbim de o autonomie care sare bine de 24 de ore. Intr-o comparatie simpla un incarcator de laptop este mult mai voluminos si mai greu fata de un incarcator tableta pe care nici nu-l simti. Producatorii de tablete au intuit nisa si au inceput sa produca tastaturi pe care le poti atasa la tableta si care se pot incarca cu acelasi incarcator tableta. In aceste conditii o tableta cu tastatura poate inlocui foarte usor un laptop, oferind utilizatorului o mobilitate si o autonomie sporita. Daca ar trebui sa aleg, in momentul acesta as alege o tableta cu tastatura, ce te poate insoti peste tot si o poti utiliza oriunde mergi. Ramane de vazut ce ne rezerva viitorul si evolutia tehnologica. Ce gadgeturi noi vor aparea pe piata si vor inlocui electronicele la moda pe care le folosim astazi.

Lasă un comentariu